Főoldal

 

 

DIGITÁLIS SZIMAT KIHÍVÁS 2024

Okosabb vagy egy hackernél?! Vedd fel Te is a kiberpajzsot!

Az online térben folyamatos hacker támadások zajlanak. A PÉNZ7 társszervezője, a Magyar Bankszövetség online kvízjátéka, a Digitális Szimat Kihívás életkortól függetlenül lehetőséget ad mindannyiunk számára, hogy próbára tegyük a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségünket.

Az óvatosságot, zsebünkben az online világgal, különösen fontosnak tartjuk. Arra ösztönzünk mindenkit életkortól függetlenül, hogy különösen legyünk körültekintőek, hiszen pénzünket, személyes adatainkat és közösségi oldalainkat is ellophatják tőlük.
 

JÖHET A JÁTÉK!

A KULTURÁLT JÁTÉK ÉS TANULÁSI FOLYAMAT ÉRDEKÉBEN AZT JAVASOLJUK, HOGY GYERMEKEK CSAK FELNŐTT SZEMÉLY JELENLÉTÉBEN FOGLALKOZZANAK A KVÍZJÁTÉKOKKAL!

Egyéni tudásteszt választása esetén, válassza a "Classic  mode" feliratot, várjon a  kvízjáték betöltéséig, majd  egy tetszőleges név beírása után az OK gombra kattintva indulhat is a  játszva tanulás.

Csoportos játék választása esetén akár 2000 fős tanulóközösség egyidejű játéka is lehetséges. A "Start" gomb megnyomását követően, a játékot indító számítógép képernyőképének megosztásával a játékosok saját eszközeiken választhatják ki a helyes válaszokat. Ehhez a Kahoot alkalmazást szükséges telepíteni, vagy tetszőleges browsert/kereső motort (https://kahoot.it) is használhatnak.

 

 

Rablások az online piactéren

Csoportos játék

Egyéni tudásteszt

 

Hamis a hívás? Telefonos átverések kivédése

Csoportos játék

Egyéni tudásteszt

 

SMS-ben érkező csapdák kikerülése

Csoportos játék

Egyéni tudásteszt

 

E-mailben érkező csalások felismerése

Csoportos játék

Egyéni tudásteszt

 

Biztonságos jelszó

Csoportos játék

Egyéni tudásteszt

 

 

A kvízjátékok elsődleges célja a figyelem felhívása és az adatlopások megelőzése, hogy mindenki okosabb legyen a személyes adatai és pénze megszerzéséért támadó csalóknál.

 

Észrevételt örömmel fogadunk és előre is köszönünk a kérdésekkel, feladatokkal kapcsolatban a penz7magyarorszag@gmail.com emailcímen.