Főoldal

Tájékoztatás Önkéntesek részére

Tisztelt Regisztráló Önkéntes!

 

Köszönjük, hogy a regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezik a PÉNZ7 programra, és a program „nagyköveteként” szerepet vállal a Magyarországon már nyolcadik alkalommal megvalósuló PÉNZ7 programsorozat tanóráinak megtartásában!

Néhány fontos információ a regisztrációhoz:

- a regisztráció célja, hogy pedagógust válasszon az önkéntes tevékenysége végzéséhez;
- egy Önkéntes regisztráló maximum három pedagógust választhat, akár egy helyszínen, akár három különböző iskolában (Természetesen, amennyiben ideje engedi, ezen három alkalmon felül is van lehetőse további önkéntes órák vállalására, ehhez azonban egy másik email címmel is szükséges regisztrálnia.);
- lehetőség van pedagógus választása nélkül is regisztrálni (lásd lejjebb);
- miután megadta a munkaadói intézményi kódját, lehetősége van megye, település és iskola szűrést végezni, ami megkönnyíti az Ön által választott témakörben önkéntes segítségét kérő pedagógus kiválasztását;
- a regisztráció során a személyes adatokon kívül (e-mail, név, telefon, üzenet) nem kerül tárolásra, csak a kiválasztott pedagógus(ok) adata;
- a szűrés során csak azok a megyék, települések és iskolák jelennek meg a listákban, ahol az adott témakörben önkéntes segítségét kérő pedagógus regisztráció történt;
- mivel a pedagógus regisztráció egészen 2022. február végéig zajlik, így elképzelhető, hogy a kiválasztott településen/iskolában a regisztráció pillanatában még nincs olyan pedagógus, aki önkéntes segítségét kérte, vagy már minden segítséget kérő pedagógushoz történt önkéntes hozzárendelés korábban;
- ilyenkor lehetősége van, hogy nem választ pedagógust az önkéntesi munkája végzéséhez, hanem csak személyes adatait adja meg, és úgy regisztrál (vagy későbbi időpontban regisztrál);
- ha pedagógus kiválasztása nélkül regisztrál, akkor a szűrők adatai (megye, település, iskola) nem kerülnek rögzítésre;
- ha Ön kifejezetten egy bizonyos pedagógus óráit szeretné támogatni, a szükséges adatokat a regisztráció végén található szöveges mezőben megadhatja a későbbi összerendelés elvégzésének segítéséhez;
- amennyiben a regisztráció időpontjában a fentiek miatt nincs lehetősége pedagógust választani, a regisztráció után a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM) munkatársai tudják ezt elvégezni az Ön közreműködésével (pl. megadhatja a szöveges mezőben, hogy melyik iskolában, vagy konkrétan kivel szeretne együtt részt venni a tanórán, vagy telefonon/e-mailben egyezteti ezt);
- a regisztráció után tehát Ön, mint önkéntes, nem tud pedagógust választani, vagy adatot módosítani, ezt kizárólag a JAM koordinátorai tudják elvégezni az Ön közreműködésével;
- a JAM munkatársainak az elérhetőségét a regisztrációt visszaigazoló e-mailben, vagy a Kapcsolat lapon (https://www.penz7.hu/kapcsolat) találja meg.

Köszönjük figyelmét.

A PÉNZ7 szervezői

 Kedves PÉNZ7 Önkéntes!

A PÉNZ7 rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

Az iskolák az eddigi évek szokása szerint a programok megtartásához továbbra is kérhetik önkéntesek (pl. pénzügyi, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. Ezért az iskolák regisztrációját követően, ismét elkezdődik az önkénteseket küldő intézmények, illetve az önkéntesek regisztrációja és összekapcsolása az iskolákkal. A PÉNZ7 tematikus tanórai anyagot biztosít a programsorozat regisztrált iskolái számára, amelyek fogadó szervezetként, a kijelölt órák keretében, meghatározott feladatot biztosítanak az önkéntesek számára.

Bízunk benne, hogy a PÉNZ7 során minden évben sok önkéntest tudunk összekapcsolni az iskolákkal, hogy minél több diákhoz jusson el ilyen módon is a tananyag.

​Látogasson vissza az oldalra a folyamatosan frissülő hírekért!

 


Praktikus információk:

 

Mi kell a sikeres regisztrációhoz?

A regisztráció alkalmával három adatot kell megadnia, illetve kiválasztania (TELEPÜLÉS, ISKOLA, TANÁR). Máskülönben nem kerül rögzítésre semmilyen hozzárendelési adat, csak a regisztráció kerül be a rendszerbe. Minden esetben visszaigazoló emailt kap.

Kellemetlenséget okozhat, hogy utólagosan már nincs lehetőség a mentett, ill. beküldött regisztráció módosítására. Ezért rendelkezésére állunk személyes koordinációval (ld. lent).

 

Melyik iskolába menjek és hogyan?

A regisztráció során azokból az iskolákból lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt, akik eddig jelentkeztek a programra, és azt is jelezték, hogy önkéntest várnak. Egy legördülő menüből választható ki a település, az iskola, és az az osztály/ pedagógus, ahol az önkéntes szívesen támogatná a tanórát.

Számít a regisztráció időpontja! A budapesti helyek hamar betelnek, a vidéki iskolákba szélesebb körben lehet jelentkezni.

Az iskolával való kapcsolatfelvételt a tavalyihoz hasonlóan a Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői is segíteni fogják. Kérjük, a regisztráció során olyan telefonszámot adjon meg, ahol biztosan elérhető lesz a részletek egyeztetése miatt. Ha kérdései merülnek fel az iskolával történő kapcsolatfelvétellel kapcsolatban, a JAM szakértői segítenek! A regisztrációt követően kérdéseit, észrevételeit a penz7@ejam.hu címen jelezheti!

 

Hány órát kell megtartani az önkéntesnek?

Minimum egyet, maximum amennyit vállalni szeretne. Fontos, hogy ez a munka önkéntességi alapon történik, így az önkéntes saját döntése, hogy mennyit akar, illetve mennyit tud vállalni. A Junior Achievement Magyarország szakértői telefonon fogják megkeresni, hogy összekapcsoljanak a fogadó iskolával, és egyeztessék az önkéntesség részleteit.

Mindemellett sokat segít, ha a sikeres tanár/ osztály kiválasztását követően kapott visszaigazoló emailben szereplő adatok szerint, felveszi a kapcsolatot a pedagógussal egyeztetés céljából. Erre kérjük a pedagógusokat is, akik ugyanúgy megkapják az emailt az őket kiválasztó önkéntes elérhetőségeivel. Kérjük, legyen mégis kezdeményező.

Továbbá kérjük, hogy pontos elérhetőségi adatokat adjon meg a regisztráció alkalmával!

 

Mit nem lehet, és mit kell tenni az órán?

Nem kell önállóan megtartani a tanórát. A PÉNZ7 órákon - a felkészített pedagógusokkal együttműködve - kizárólag az EMMI és az EKE-OFI által jóváhagyott tananyag leadására kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusok önálló képzésen vettek részt, és megismerték, elsajátították a tanórák tematikáját, módszertanát. Minden korosztály tananyaga részletezi azokat a lehetséges feladatokat, amelyekben az önkéntes segítheti az óra megtartását.

Az önkéntesek szerepe tehát az, hogy a pedagógusok iránymutatása alapján vegyenek részt az órán, készüljenek a PÉNZ7 program rövid bemutatásával, valamint a pénzügyi, vagy a vállalkozói témakörében saját példa, tapasztalatok bemutatásával – figyelve rá, hogy az ismeretek az adott korcsoport nyelvezetén befogadhatóak legyenek.

 


 

Kedves PÉNZ7 Önkéntes!

Az önkéntesség világnapjának előestéjén a PÉNZ7 önkéntes programját "Az év pro bono kezdeményezése" díjjal ismerték el 2019-ben.
KÖSZÖNJÜK, hogy a személyes közreműködésével járult hozzá a bank- és vállalkozói szektor és a kormányzat közös társadalmi programjához. Minden önkéntest illet az elismerés és köszönet.
 

 
A PÉNZ7 2021-ben is 1.100-nál több köznevelési intézményt érintett, 171.500 diákhoz jutott el!
Hisszük, hogy közös erővel sikerül további iskolákat és még több pedagógust bevonnunk, általa még több gyermek pénzügyi és a vállalkozói tudását, tudatosságát fejlesztenünk.
 
A díjról és indoklásáról ITT olvashat.


Köszönjük idejét, támogatását és tapasztalatát a gyerekek nevében!

A PÉNZ7 szervezői