Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Egész Európát lepipálta pénzügyi tudásával a magyar diák

28 résztvevő európai ország 50 ezer diákjából került ki az az 55 nemzeti győztes, akik a European Money Week rendezvénysorozat részeként szervezett Európai Pénzügyi Kvíz döntőben mérték össze tudásukat. A korábban Brüsszelben megrendezett, a pandémia miatt viszont második éve online formában, angol nyelven megvalósuló páneurópai versenyen a magyar Strasszer Zsófia, a budapesti  Keleti Károly Szakgimnázium tanulója hibátlan teljesítménnyel verte a mezőnyt.

Tovább »

Európai Pénzügyi Kvíz Nagydöntő 2021: Európa-bajnokunk lett pénzügyi tudatosságban!

Tovább »

Okosórákat nyertek a Digitális Szimat Kvíz nyertesei

Lezárult a PÉNZ7 és a Global Money Week kísérőeseményként meghirdetett online diákvetélkedő, melynek fókuszában idén márciusban a digitális fizetési módok és a digitális biztonság álltak. A közzétett kvízeket közel 1600 lelkes fiatal töltötte ki, a két korcsoportban meghirdetett verseny döntősei a 10-14 évesek között 150, míg a 15-21 évesek 315 játékosa mérettette meg magát az online versenyben.

Tovább »

A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diadalmenetét hozta az idei Részvényfutam

A PÉNZ7 egyik kísérőeseményeként, véget ért a Budapesti Értéktőzsde tradicionális, a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben megvalósított tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A hatodik alkalommal megrendezett, középiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket megszólító verseny ezúttal csaknem 1 300 tőzsdecápát mozgósított – a versenyzők az egy hónapon át tartó játék során közel 20 ezer megbízást indítottak. A játék történetében hagyományosan erős, kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium idén is különösen eredményesnek bizonyult: 2018 és 2019 után ezúttal is az iskola delegálta a legsikeresebb, a Futam végére 20,8 százalékos hozamot elért játékost, valamint a „Legjobb tanár” kategóriában is az iskola, 2019-et követően ismét első helyezett pedagógusa győzött.

Tovább »

A pénzügyi szemléletformálás egész tanévben, akár az április 19-23. közt megvalósuló Fenntarthatósági Témahéten is folytatódhat

A pénzügyi tudatosság és a fenntartható szemlélet komplex fejlesztése érdekében a 2020/2021-es tanévben a PÉNZ7 és a Fenntarthatósági Témahét együttműködésére kerül sor.

Tovább »