Főoldal

Tájékoztató

Tisztelt Pedagógus!

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

A 2020/2021. tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a „Tudatos pénzkezelés a családban – Családi költségvetés”, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!” lesz.
A PÉNZ7 2015-ben azzal a céllal indult el, hogy az iskolák mindennapokban használható ismereteket adjanak át. A vállalkozói téma bevezetésével az volt a szervezők szándéka, hogy felkeltsék az érdeklődést az általános és középiskolás diákokban a vállalkozói lét mint lehetséges életforma iránt, és hogy olyan vállalkozókkal találkozhassanak, akik személyesen is meg tudják osztani velük üzleti tapasztalataikat, sikereiket, kudarcaikat.

A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik. A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg. A program ideje alatt a korábbi PÉNZ7 tananyagok mindenki számára elérhetőek. Használja fel ön is bármikor lehetősége szerint!

Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról, amelyhez minden évben megújított regisztráció szükséges. A PÉNZ7 program – figyelembe véve a COVID-helyzet aktualitásait – digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.


Az EMMI tájékoztatók és a program folyamatosan bővülő aktuális információi a www.penz7.hu oldalon érhetők el, amelyeket a PÉNZ7 Facebook oldalán is közzé teszünk!

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár tájékoztatása a 2020/2021. tanévi PÉNZ7 programjáról erre a sorra kattintva olvasható el.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár tájékoztatása a 2020/2021. tanévi PÉNZ7 kísérőeseményeiről erre a sorra kattintva olvasható el.

A 2020/2021.TANÉVBENA KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

 

 


 Kedves Pedagógus!

 

Köszönjük jelentkezését a PÉNZ7 pénzügyi témájú tanóráinak megtartására!

A PÉNZ7 hetedik évében az előző három évben bevált gyakorlatot folytatva korszerű, élő webes szakmai előadással, azaz webináriummal is segítjük a 3-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését a Tudatos pénzkezelés a családban – CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS, pénzügyi témájú órák megtartásában.

A webinárum február 10-én 16:00-kor, Zoom platformon kerül megrendezésre, így a rendezvényhez élőben lehet csatlakozni, illetve az előadás később ezen a YouTube csatornán keresztül bármikor megtekinthető.

A webináriumon való részvétel külön előzetes regisztrációhoz kötött, melyre az alábbi linken van lehetőség:  https://online-kerdoiv.com/index/v/h/2021p7webin

Regisztrációs időszak: 2021. január 27.szerda - február 7. vasárnap

A Zoom platform letöltésére és telepítésére vonatkozó rövid technikai tájékoztatónkat, a csatlakozáshoz szükséges linket, illetve belépési kódot és jelszót a regisztráció lezárását követően küldjük az Ön által megadott e-mail címre, így kérjük figyelje levelezését!

A webinárium élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon és kamera nem feltétlenül szükséges, az előadás során és a végén is elsősorban chaten keresztül lehet a témával kapcsolatos kérdéseket feltenni.

A témahétre regisztrált felhasználók részére a pénzügyi tananyagok a PÉNZ7 honlapján, belépés után a Tanároknak-Tananyagok menüpont alatt, digitális formában már elérhetőek.
Amennyiben a webináriummal kapcsolatos kérdése van, keressen minket a penziranytu@penziranytu.hu e-mail címen!

 

 Üdvözlettel:

a PÉNZ7 szervezői