Főoldal

 

Az BM Köznevelési Államtitkárság tájékoztatói és a program folyamatosan bővülő aktuális információi az alábbiakban érhetők el, amelyeket a PÉNZ7 Facebook oldalán is közzéteszünk:

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2022/2023. tanévi köznevelési témahetekről erre a sorra kattintva olvasható el.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2022/2023. tanévi PÉNZ7 programjairól ide kattintva olvasható el.

 


Tájékoztatók

Kedves Pedagógus!

Várjuk jelentkezését a PÉNZ7 pénzügyi témájú tanóráinak megtartására a 2022/2023. tanévben is. Regisztráljon!

Ha van rá lehetősége, fogadjon önkéntest az óráján!

A Korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben c. témakörben korosztályonként az alábbi ÚJ tananyagok állnak 2023-ban rendelkezésre:

  • 5-6. osztály részére a Péter és a mobiltárca című, 45 perces tananyag, dupla tanórára bővíthető változattal.
  • 7-8. osztály részére a Levi első kalandjai a digitális fizetések világában című 45 perces tananyag, dupla tanórára bővíthető változattal.
  • Középiskolások számára Virtuális kártya, mobiltárca, ... - érted? című 45 perces tananyag, 90 percre bővíthető változattal.
  • 7-8. évfolyamon és középiskolásoknak a Pénzügyi biztonság a kibertérben című 45 perces tanóra.

További alternatív lehetőségként:

  • középiskolások részére Korszerű pénzkezelés témában minta projektterv készül
  • jógyakorlatként elérhetők lesznek a 2022-es Pénziránytű Tanári Díj pályázatra érkezett legjobb óratervek és projekttervek Korszerű pénzkezelés, digitális pénzügyi biztonság témában általános- és középiskolások számára
  • 7-8. évfolyamon és középiskolásoknak javasoljuk a Pénzügyi biztonság a kibertérben tanóra megtartását
  • minden korosztály számára elérhető lesz az idei pénzügyi témát átfogóan körüljáró Digitális Szimat Kihívás edutainment program a Kahooton és a hozzá tartozó játékfelvétel a PÉNZ7 YouTube csatornáján
  • minden korosztály számára elérhetők a PÉNZ7 korábbi óratervei

A PÉNZ7 pénzügyi tanóráinak széleskörű kínálata lehetővé teszi, hogy az iskola, illetve az osztályok és tanáraik igényeire szabott témákkal, illetve hosszúságban foglalkozzanak a pénzügyi tudatosság fejlesztésével.

Üdvözlettel:

a PÉNZ7 szervezői

 


 

Tisztelt Pedagógus!

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét a Belügyminisztérium irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

A 2023-as PÉNZ7 pénzügyi témája a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, amely kiemelten fontos alapozó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek és online jelenlét terén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál.

A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg. A program ideje alatt a korábbi PÉNZ7 tananyagok mindenki számára elérhetőek. Használja fel ön is bármikor lehetősége szerint!

Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról, amelyhez minden évben megújított regisztráció szükséges. A PÉNZ7 program – figyelembe véve a COVID-helyzet aktualitásait – digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.