Főoldal

 

Az BM Köznevelési Államtitkárság tájékoztatói és a program folyamatosan bővülő aktuális információi az alábbiakban érhetők el, amelyeket a PÉNZ7 Facebook oldalán is közzéteszünk:

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2023/2024. tanévi köznevelési témahetekről erre a sorra kattintva olvasható el.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a 2023/2024. tanévi PÉNZ7 jubileumi programjairól innen nyitható meg.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr tájékoztatása a jubileumi PÉNZ7 kísérőprogramjairól ide kattintva olvasható.

 


Tájékoztatók

Kedves Pedagógus!

Várjuk jelentkezését a PÉNZ7 pénzügyi témájú tanóráinak megtartására a 2023/2024. tanévben is. Regisztráljon 2023. november 13-ától!

Ha van rá lehetősége, fogadjon önkéntest az óráján!

Az új tananyagok már elérhetőek regisztrált pedagógus partnereink számára bejelentkezés után a Tanároknak menüpont alatt (Tananyag 2024). Minden korosztály számára elérhetők a PÉNZ7 korábbi óratervei.

A PÉNZ7 tanóráinak széleskörű kínálata lehetővé teszi, hogy az iskola, illetve az osztályok és tanáraik igényeire szabott témákkal, illetve hosszúságban foglalkozzanak a pénzügyi és vállalkozói tudatosság fejlesztésével.

Üdvözlettel:

a PÉNZ7 szervezői

 


 

Tisztelt Pedagógus!

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét a Belügyminisztérium irányításával az iskolai tanrendbe illesztve valósul meg.

A 2024-es jubileumi PÉNZ7 pénzügyi témája a Pénzügyi életleckék, amely átfogó ismeretanyag a mindennapi pénzügyek és online jelenlét terén. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő, vállalkozói ismeretek témát is kínál.

A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg. A program ideje alatt a korábbi PÉNZ7 tananyagok mindenki számára elérhetőek. Használja fel ön is bármikor lehetősége szerint!

Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról, amelyhez minden évben megújított regisztráció szükséges. A pandémia óta a PÉNZ7 program digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.