Főoldal
Az előző hét tanév kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a 2022/2023. tanítási évben ismét megrendezésre kerül a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik.

A PÉNZ7 időpontja: 2023. március 6-10.
A Belügyminisztérium projektvezetése mellett a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei és szervezői a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GM), Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Bankszövetség (MBSZ), a Pénziránytű Alapítvány (PA), valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM).
 A témahéten pénzügyi és vállalkozói ismeretek témákat is kínálunk. Célunk, hogy a 2023. év pénzügyi témája mellett a  vállalkozói téma, a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban - a KIM és JAM mint szakmai együttműködő partnerek közreműködésével.
 A program ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak. A tanári felkészülést idén is minta videók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.
 A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében önkéntes banki, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.
 A PÉNZ7 programsorozat az előző tanévben már 170.000 diákhoz ért el.
A projekthét keretében egy-egy iskolai tanórába a pénzügyi téma esetén önkéntes pénzügyi szakemberek, illetve a vállalkozói kompetenciafejlesztő órákba tapasztalt önkéntes vállalkozók is bekapcsolódhatnak az erre igényt tartó iskolák számára. Az osztályfőnöki és egyéb (pl. életvitel, matematika) órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok – akár pénzügyi vagy vállalkozó önkéntes szakértő bevonásával – interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal. A tanórai anyagok és a kapcsolódó tanári segédletek, valamint a felkészítő anyagok magas szakmai színvonalat képviselnek, lektorált tananyagok.
A program ideje alatt a korábbi tanévek minden pénzügyi tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, okos bankolás (korszerű pénzkezelés) vagy hitelezés tananyagaiból is válogathatnak. Ezek az anyagok nemcsak tanórákon, hanem tanórán kívül, például szakkör keretében is feldolgozhatók.
Minden regisztráló intézmény „PÉNZ7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót kap a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységüket a gazdasági-pénzügyi nevelés terén.
A program folyamatosan bővülő aktuális információi elérhetők honlapunkon és Facebook oldalunkon.