Főoldal

PÉNZ7 KVÍZ

2018-ban Magyarország is csatlakozott az Európai Pénz Kvíz (European Money Quiz) kezdeményezéshez. A PÉNZ7 KVÍZ a 'Kahoot!' alkalmazással, illetve honlapon, kvízjátékként teszi lehetővé a pénzügyi ismeretek elsajátítását. A regisztráció csak egy perc és kezdődhet a gyakorlás!

A Kahoot! egy ingyenes játékalapú tanulási weboldal és applikáció, amelyet a játékos ismeretátadáshoz fejlesztettek ki, hogy a diákok számára a tanulás élmény legyen! Tanáraiknak köszönhetően már sok diák használja ezt a tanulási eszközt, hogy töri, vagy matek házifeladatát, vagy felmérőjét elkészítse rajta. A kvízjátékok a végtelen lehetőségek tárházát kínálják, hogy a tanulás játék legyen!
 
Az Európai Bankföderáció, mint az Európai Pénzhét főszervezője, együtt a Kahoot!-tal életre hívta az Európai Pénz Kvízt, hogy a pénzügyi műveltséget érintő tudás átadását játékossá tegyék a résztvevő 30 ország diákjai számára. A PÉNZ7 szervezői megalkották Magyarország diákjai számára is a pénzügyi műveltséggel, digitális fizetéssel és biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó matematikai alapokkal foglalkozó kérdéseket és feladatokat. Sőt, egy kérdéssor az Európai Unió pénzügyi működésébe is segít bepillantani!
 
A PÉNZ7 KVÍZEK a felsorolt témákban az alábbi hivatkozásokon érhetőek el, melyeket megnyitva a PÉNZ7 KVÍZ gyakorlatait könnyedén elkezdheted, és kihívhatsz másokat is versenyezni. Nem csak a helyes válasz számít, hanem a gyors reagálás is!
 
Ha szeretnél belevágni a kalandozásba a pénzügyi kvízek között, akkor ezt megteheted akár a lenti linkek megnyitásával, akár okostelefonodra letöltve a Kahoot! applikációt: Androidos készülékre innen, vagy  IOS-hoz innen!

Ha egyedül szeretnél játszani, akkor annak a legegyszerűbb módja, hogy okostelefonodon, vagy tableteden megnyitod a Kahoot! (K!) applikációt és a keresőjével rákeresel: PÉNZ7. Válaszd ki a találatok közül azt a kvíz kérdéssort, amelyikkel szívesen játszanál.
 
Ha többen szeretnétek játszani, kakkor kettő, vagy több eszközre van szükségetek. Az egyik a "játékmester" gép, amelyen elindul a játék az alábbi hivatkozások közül kiválasztva bármelyiket. Kiválaszthatod, hogy egy társadat hívod csak ki a versenyre (Classic), vagy pedig egy egész osztály játsszon csoportosan (Team mode). Ezen a gépen jelenik meg először a játék kódja, amelyet meg kell adnia minden játékosnak saját számítógépén, vagy okos-eszközén. Amikor minden játékos, vagy csapat csatlakozott, indulhat a verseny. Ugyenezen a gépen jelennek meg a kérdések, szépen sorban (nagy képernyő, vagy kivetítő használata ajánlott). A másik, vagy többi eszközön pedig a Kahoot! weboldalán, vagy az applikációjával játszhattok komputeren, tableten, vagy okostelefonon.
 
IDE kattintva érhetőek el a technikai paraméterek.
 
Vágjátok zsebre okosan a pénzügyeket!
 
Töltsétek le az okostelefonos applikációt, vagy regisztráljatok és lépjetek be egy perc alatt a Kahoot játékfelületére Google, vagy Microsoft fiókjaitokkal, vagy saját emailcímetekkel! Játszatok a barátaitokkal, osztálytársaitokkal, vagy a családtagjaitokkal online, akár számítógépen és laptopon, vagy tableten és okostelefonon!
 
Hajrá PÉNZ7!
 

JÁTSZHATTOK AKÁR ANGOLUL IS!

 

JÁTSSZATOK MAGYARUL!

 

2024

ONLINE PIACTÉR
VISHING & SPOOFING
SMISHING
PHISHING
BIZTONSÁGOS JELSZÓ

Minden észrevételt örömmel fogadunk és előre köszönünk a kérdésekkel, feladatokkal kapcsolatban az info@penz7.hu emailcímen.


2023

DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2023 I.
DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2023 II.

 

ADATLOPÁS

PLASZTIK

JELMONDATRA FEL!

ONLINE BANKI ÜGYINTÉZÉS (E-BANKING)

ONLINE PIAC

KRIPTOVALUTÁK

 


2022

DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2022 I.
DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2022 II.

 

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 1

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 2

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 3

PÉNZÜGYI TERVEZÉS, MEGTAKARÍTÁSOK 4

 


2021

CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 1
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 2
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 3
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 4
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 5
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 6
CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS 7

 


2020

KÉSZPÉNZEN INNEN ÉS TÚL
MI VAN A PAKLIBAN?
A FELHŐK FELETT
CSAK OKOSAN!
ÁTUTALÁS MÁSODPERCEKEN BELÜL? IGEN! - Az azonnali fizetési rendszer
BIOMETRIAI AZONOSÍTÁS
ELÉG JÓ A JELSZÓ?
HACKEREK KERESZTTÜZÉBEN

 


2019

 

2018