Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Január 30-án kezdődik a tanárfelkészítés az idei Pénz7 tanóráira

A PÉNZ7 negyedik évében korszerű e-learninggel és élő webes szakmai előadásokkal, azaz webináriumokkal is segítjük az 5-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését.​ A webináriumokon élőben alkalmanként 100 fő részvételére van lehetőség.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az előadások a későbbiekben a YouTube-on is megtekinthetők.

A február 6-i második webináriumra a jelentkezés lezárult. A február 13-i webináriumra február 5-9-ig, illetve a férőhelyek beteléséig lehet regisztrálni tanároknak a következő linken: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/p7web0213

A webináriumokhoz az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül élőben lehet csatlakozni (alkalmanként 100 fő), illetve az előadások később bármikor megtekinthetők a https://www.youtube.com/channel/UCZcYIpU_fMdyPr__cvwIvUA YouTube csatornán keresztül.

A webináriumok időpontja és tervezett témája:

Időpont

Téma

Előadó

2018. január 30. kedd

16:00 - kb. 17:00

REGISZTRÁCIÓ: január 22-26.

 

Bevezetés a PÉNZ7 2018 tanórákon alkalmazható IKT eszközök használatába (Kahoot, Crossword Labs, LearningApps szókereső és párosító feladat készítő tankockájának bemutatása)

dr. Főző Attila László digitális oktatási szakértő

2018. február 6. kedd

16:00 - kb. 17:00 

REGISZTRÁCIÓ: január 29 – február 2.

Szakmai felkészülés a hitelezés témájára: használati útmutató az e-learning rendszer kezeléséhez (az önálló tanárfelkészülést segítő* és a diákoknak szóló** tananyagot tartalmazó e-learning rendszer használatának bemutatása)

Bernáth Julianna, Marton Zoltán

Pénziránytű Alapítvány

 

2018. február 13. kedd

16:00 - kb. 17:00

REGISZTRÁCIÓ: február 5–9.

A korosztályos tananyagok tartalma és a banki önkéntes szerepe a tanórákon

Bernáth Julianna

Pénziránytű Alapítvány

*  A hitelezéshez kapcsolódó háttértudás megszerzéséhez, felfrissítéséhez általános iskolai és középiskolai tanároknak készült 5 órás e-learning tananyag. A kurzus elvégzéséről igazolást adunk, amely az intézményvezető döntése alapján beszámítható a hétévente teljesítendő 120 órás továbbképzési kötelezettségbe.
**  9-11. osztályosoknak készült, választható 1-4 órányi e-learning tananyag (Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv hitelezésről szóló leckéi)

A webináriumokon való részvétel mindhárom alkalommal előzetes regisztrációhoz kötött, a belépés pontos részleteit a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük el a regisztráció lezárását követően. Egy regisztráció egy alkalomra szól, aki két vagy három webes előadáshoz szeretne csatlakozni, minden alkalom előtt újra kell jeleznie szándékát. A regisztrációhoz szükséges linket a fenti táblázatban megjelölt regisztrációs időszak alatt honlapunk nyitó oldalán találhatják meg.

A webináriumok élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadások során és a végén is chaten keresztül lehet az adott témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak.

« Vissza a Hírek oldalra