Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

A 2023/2024. tanítási év köznevelési témahetei

A Belügyminisztérium a 2023/2024. tanévben az alábbi időpontokra hirdeti meg a köznevelési témaheteket:

- a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet 2024. március 4-8. között,

- a Digitális Témahetet 2024. április 8-12. között,

- a Fenntarthatósági Témahetet 2024. április 22-26. között.

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

A témahetek általános célja a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése. Az iskolák a programok megtartásához önkéntesek (pénzügyi, természet- és környezetvédelmi, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. A programok teljesen ingyenesek, kizárólag szakmai célú projektek.

Tovább »

ESEMÉNYNAPTÁR 2023/2024. tanítási év

Tovább »

Jubilál a 2023/2024. tanév PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahete

Tovább »

Szoros végjátékot hozott a Pénzügyes Teszt döntője

Lezárult egy újabb PÉNZ7 kísérőesemény, a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. Az országos edukatív játék első fordulójában több mint 15.000 fiatal tette próbára tudását. A játék május 26-án a középdöntővel folytatódott és a döntővel fejeződött be.

 

Tovább »

ÉLMÉNYPROGRAMMAL ZÁRULT A DIGITILÁS SZIMAT KIHÍVÁS FŐDÍJ SORSOLÁSA

Facebook bejegyzésben már értesülhettek a PÉNZ7 kísérőesemények követői, hogy a "Digitális Szimat Kihívás 2023" címmel meghirdetett, tudástesztből és nyereményjátékból álló digitális készségfejlesztő kvízjátékunk, a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott (több mint 18 ezer játékos részvételével). A nyereményjátékra regisztrált felhasználók száma 5,500 e-mailcím volt, közülük, akik valós adatot adtak meg és a kvízt 80%-os, vagy annál jobb eredménnyel teljesítették, kerültek sorsolásra. 10 db páros Budapest Park koncertjegyet sorsoltunk ki:
Asztalos Amanda – T. Danny koncert
Beleznai Gusztáv – T. Danny koncert
Botos Roxana – Dzsúdló koncert
Csabák Blanka - Elefánt koncert
Fábián Liliána – Byealex koncert
Horváth Regina – Punnany Massif koncert
Kemenczei Gergő -  Punnany Massif koncert
Krajnik Csaba László – Elefánt koncert
Lévai Krisztina – Byealex koncert

Török Tamás – Dzsúdló koncert

Tovább »