Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Bluetooth hangszórókat nyertek a European Money Quiz magyar bajnokai

A PÉNZ7 szervezőpartnere, a Magyar Bankszövetség által a European Money Week és a Global Money Week (2021. március 21-25.) első napjára összehívott online kvízversenyen a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium csapata nyert.

38 elkötelezett iskola került kiválasztásra a Pénziránytű Alapítvány és a PÉNZ7 szakmai partnereinek ajánlásával, hogy meghívót kapjanak az Európai Bankföderáció szervezésében megvalósuló európai diákvetélkedő, a European Money Quiz magyar döntőjére.

 

 

13 iskola fogadta el a meghívást. A döntőn végül 11 iskola 2 fős csapatai, összesen 45 csapatban 90 diák mérte össze pénzügyi tudását az online térben. Az egyszerű és kamatos kamatszámítást, pénzváltást és egyéb matematikai feladványokat tartalmazó bemelegítőn még az aszódi VSZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium csapata (felkészítő tanáruk: Kakuk Erzsébet) járt élen. Ezt követően, a versenyen tudásuk a harmadik helyhez volt elég. Második helyen végzett a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium csapata (felkészítő tanáruk: Kiss Zoltán).

20 vegyesen válogatott pénzügyes kérdésre kellett a legrövidebb idő alatt jó választ adnia a döntősöknek. A XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium diákjai közül álltak virtuálisan a dobogó első fokára a magyar pénzügyes bajnokok (felkészítő tanáruk: Feketéné Tóth Márta). Jutalmuk 1-1 db bluetooth hangszóró.

Az összes induló csapat hibátlan választ adott a Magyar Nemzeti Bank alapvető feladatára vonatkozó kérdésre (az árak és a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartása). Ez bizonyult a legkönnyebb kérdésnek 2022-ben, amire már minden magyar diák tudja a választ. A Bitcoin, vagy a hitelezés világára kitekintő kérdések már komolyabb fejtörést okoztak, úgymint a THM definíciója, vagy a különbség bitcoin mint fizetőeszköz, és Bitcoin mint digitális pénzügyi rendszer között.

Jó hírrel szolgálunk! A PÉNZ7 tananyagai között a hitelezéssel kapcsolatos tudás is megtalálható a honlapon, az összes korábbi évi tananyaggal együtt: https://www.penz7.hu/penz7-letoltheto-anyagok.cshtml#penzugyi

Szintén a PÉNZ7 honlapon elérhető a Digitális Szimat Kihívás 2022, amely a kriptovalutákkal és a Bitcoin rendszerrel is foglalkozik, számos más online fizetéssel és kibervédelemmel kapcsolatos kérdés mellett: https://www.penz7.hu/penz7-digitalis-szimat-kviz.cshtml

Értesüléseink szerint, a nyertes csapat diákjai, Tárnoki Tímea és Kurucz Levente már igazgatói dicséretben részesültek. Május 10-én mérik össze tudásukat és gyorsaságukat a többi európai ország diákjával. Győzelem esetén brüsszeli tanulmányút várományosai.

Gratulálunk minden döntős magyar diáknak! Gratulálunk a magyar bajnokoknak, sikeres felkészülést kívánva az európai megmérettetésre!

« Vissza a Hírek oldalra