Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

A magyar Pénz7 a Global Money Week legjobbjai között!

A Child and Youth Finance International által szervezett Global Money Week program legjobb jelöltjei közé került a 2017-es magyarországi Pénz7. A legkiválóbb programokat május 3-án Berlinben jutalmazták egy nagyszabású nemzetközi díjátadó keretében.

Hazánk 2015-ben csatlakozott először az Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez, majd 2017-ben a magyarországi Pénz7  a Global Money Week eseménysorozatba is bekapcsolódott. A több szempontból megújult magyar témahétre óriási érdeklődés mutatkozott országszerte: több mint 1100 iskola regisztrált a programra, a mintegy 11300 tanórán résztvevő diákok száma pedig meghaladta a 160 ezret, ami nemzetközi szinten is kiemelkedően magas elérést jelent. Fontos nemzetközi elismerés, hogy a program bekerült a Child & Youth Finance International (CYFI) jelöltjei közé. Minden bizonnyal a kiemelkedően magas részvétel volt az egyik oka, hogy a CYFI a legjobbak közé választotta a magyar Pénz7-et. A díj jelöltjei közé ugyanis nem jelentkezés, hanem meghívás alapján lehetett bekerülni.

A Pénz7 együttműködő partnerek száma 2017-re ötre bővült, így a programot életre hívó Magyar Bankszövetség,   Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és Pénziránytű Alapítvány mellett  a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány is részt vállalnak a jövő nemzedék pénzügyi nevelésében. Az idén harmadik alkalommal megrendezett magyar Pénz7 számos szakmai programot kínált az iskolák számára. A korábbi évek meggyőző tapasztalatára, a diákok és pedagógusaik érdeklődésére, önkéntesek részvételére, támogatására alapozva az EMMI a 2016/17-es tanév rendjében hivatalosan is meghirdette a Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahetét. Ezen kívül bővült a paletta is, hiszen az NGM kezdeményezésére a JAM szakmai partnersége mellett a vállalkozói ismeretek is bekerültek a témahét programjába. A program nemzetközi beágyazottsága jelentősen nőtt, mivel 2017-től a magyar Pénz7 a Pénziránytű Alapítvány kezdeményezésére a Global Money Week rendezvénysorozat hivatalos részévé is vált.

A Global Money Week rendezvénysorozatot a Child and Youth Finance International nemzetközi nonprofit szervezet 2012-ben indította el, annak érdekében, hogy világszerte küzdjön a szegénység ellen. Meggyőződésük szerint a szegénység elleni küzdelem leghatásosabb eszköze, ha az emberek megismerkednek az alapvető pénzügyi kérdésekkel, megtanulják, hogyan bánjanak a pénzzel, és tisztában vannak azzal, hogy anyagi boldogulásukért ők is sokat tehetnek. A CYFI mára már 125 országban van jelen. Partnerszervezeteivel, valamint munkatársaival több, mint 36 millió gyermeket és fiatalt ér el. A szervezet világszerte foglalkozik pénzügyi ismeretterjesztéssel, a fiatalok pénzügyi képességeinek fejlesztésével. Céljuk, hogy a kormányok, nemzetközi intézmények, a civil szervezetek és a magánszektor biztosítsanak hozzáférést magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokhoz és pénzügyi képzési programokhoz egyaránt. A kezdeményezést számos nemzetközi szervezet támogatja, köztük az ENSZ, az OECD, a G20 és az Európai Unió intézményei is.

A „Global Money Week Award” díjra Földünk 5 régiójából összesen 19 ország programját jelölték. A magyar Pénz7 az európai régió öt jelölt országa között szerepelt, ezek Magyarországon kívül: Belgium, Hollandia, Svédország és Ukrajna.

Az ünnepélyes díjátadóra május 3-án Berlinben került sor.

További információk:

Pénziránytű Alapítvány

E-mail: sajto@penziranytu.hu

« Vissza a Hírek oldalra