Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Díjat nyert a JAM a PÉNZ7 vállalkozói témájának megvalósításáért

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj (EEPA) egyik kategóriagyőztese idén a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM), amely a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét vállalkozói témájának megvalósításában vesz részt aktívan. A vállalkozói (üzleti) szellem javítása kategóriában került a JAM első helyre.

 

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított verseny elismeri a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat, célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek által legalább két éve működtetett programokkal lehet jelentkezni hat kategóriában:

  • a vállalkozói (üzleti) szellem javítása;
  • befektetés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésébe;
  • üzleti környezet fejlesztése;
  • vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése;
  • zöldgazdaság és az erőforrások hatékony felhasználása;
  • vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban, nemzeti és európai szinten zajlik. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az európai zsűri fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - a legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programot bemutató pályázat nyerheti el.

Prof. Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter adta át a díjat a magyarországi nyerteseknek. A Junior Achievement Magyarország Alapítvány "A vállalkozói (üzleti) szellem javítása" kategóriában lett első, a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét vállalkozói témájának megvalósításához nyújtott aktív közreműködéséért, 2017 óta folyamatosan.

A vállalkozói téma – vállalkozói önkéntes program – kezdeményezés során általános és középiskolás fiatalok számára van lehetőség arra, hogy iskolaidőben, szervezett módon ismerkedjenek meg a vállalkozói léttel – keressenek és azonosítsanak problémákat, helyzeteket, amelyekre önálló megoldásokkal, leendő vállalkozási ötletekkel jelentkezhessenek be, ismerjék fel a társadalmi, gazdasági problémákat, amelyekre az ő ötletük jelenthet megoldást. A diákok bemutathatják megoldásaikat vállalkozóknak, akik önkéntesként támogatják a tanórákat további iránymutatásokat adva.

A kezdeményezés célja volt minimum 50.000 diák elérése, a kezdeményezésbe való bevonása, valamint egy vállalkozói önkéntes adatbázis építése, minimum 1.000 vállalkozó informálása, minimum 200 vállalkozói önkéntes bevonása, amelyet a JAM összességében teljesített már az elmúlt három évben.

« Vissza a Hírek oldalra