Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

Indul a PÉNZ7! Tájékoztatás a PÉNZ7 kísérőprogramjairól

Jövő hétfőn indul el a hatodik PÉNZ7 Magyarországon. A rendelkezésre álló adatok alapján, az idén regisztrált több mint 1.000 iskola mintegy 200 ezer diákja, 10 ezer rendhagyó tanórán vesz részt a programban. Minden korábbi évnél több önkéntes pénzügyi szakember és vállalkozó tartotta fontosnak, hogy személyes tapasztalatával még hitelesebbé tegye a tanórákat a diákok számára. Számuk idén meghaladja a 800 főt.

Ezúton is köszönjük, ha Önök is regisztráltak a programba, és együtt lehetünk részesei az évről évre bővülő témahétnek! Az önkéntesek regisztrációja lezárult, de az iskolák és pedagógusaik, ha eddig nem jelentkeztek, akkor március 6-áig még megtehetik!

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár tájékoztatója a Tanároknak/ Tájékoztatás menüpontban olvasható.

A tanórák korcsoportonként kihelyezett anyagai bejelentkezés után elérhetők a www.penz7.hu „Tanároknak” és „Önkénteseknek”  menüpontok alatt. A középiskolai korosztálynak órát tartó pedagógusoknak – akár otthoni vagy szakköri, projektnapi kiadható feladatként – lehetőségük van e-learning formájában is feldolgozni az egyes pénzügyi témaköröket. Az Iránytű a pénzügyekhez c. középiskolai tankönyv e-learning leckéi a https://elearning.penziranytu.hu/ oldalon (regisztráció és belépés után) elérhetők.

Témahetünk célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a témahét tanórán kívüli programjai is ezt támogatják. Amennyiben még nem csatlakoztak az idei programhoz, akkor is érdemes a kísérőprogramokat kipróbálni. Az idei PÉNZ7-hez kapcsolódva az alábbi kísérőprogramokra hívom fel figyelmét:

1.    Teljesen új programként indul az idei PÉNZ7-en: a „Művészet és pénz” kísérőesemény a Magyar Nemzeti Galéria kezdeményezésére és szervezésében. A foglalkozás során a Galéria kiállítóterében, a diákok számára is ismerős képek között a képzőművészet és a pénz viszonyáról lesz szó. Múzeumpedagógiai módszerekkel a korosztálynak megfelelően interaktív tárlatvezetés során beszélgetnek arról, hogy milyen szerepet játszott régen és ma a pénz a művészeti életben. Miért van szükség pénzre a műalkotások elkészítéséhez? Kik a mecénások? Szó lesz a jelenkori műkereskedelemről is, illetve arról, hogy miként válhat egy műtárgy a befektetési portfólió részévé. A foglalkozás végén egy képzeletbeli aukciós házban a diákok eljátszanak egy izgalmas árverést. Jelentkezés a programra és részletek: a www.penz7.hu/kiseroesemenyek vagy a https://mng.hu/foglalkozasok/muveszet-es-penz oldalakon.

2.    A felső tagozatosok és főként a középiskolások számára lehetőség nyílik próbára tenni a digitális biztonság - korszerű pénzkezelés tananyaghoz kapcsolódó felkészültségüket a hacker támadások kereszttüzében álló világunkban. A Magyar Bankszövetség online kvízjátékán, az 50 kérdéses Digitális Szimat Kvízen a 13-21 éves versenyzők 2020. március 2-14. között tehetik próbára a digitális biztonság témakörben megszerzett tudásukat. A 10 legjobb játékos valós időben, verseny keretében méri össze ismeretei pontosságát és gyorsaságát, értékes nyereményekért. A játék a PÉNZ7 honlapján lesz elérhető a PÉNZ7 KVÍZEK menüpontban a verseny ideje alatt. A játékban való részvétel lehetősége nyitott és kötelezettségektől mentes bárki számára.

3.    A középiskolások és tanáraik számára 2020-ban már negyedik alkalommal nyílik lehetőség kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A 9-14. évfolyamos versenyzők 2020. március 2-27. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a BÉT honlapjáról elérhető játékban. A játékban való részvétel ingyenes és önkéntes, jelentkezni márciusban tudnak a https://bet.hu/reszvenyfutam regisztrációs linken.

 

Amennyiben önkéntes is támogatja az órát, felmerülhet annak igénye, hogy a megtartott óráról igazolást kapjon munkáltatója felé. Ecélból, előzetes jelzés esetén a www.penz7.hu oldalon bejelentkezés után a Tananyag 2020 menüpontban megtalálható a köszönőlevél/ igazolás minta.

 

Sikeres PÉNZ7-et kívánunk!

A PÉNZ7 szervezői

 

« Vissza a Hírek oldalra