Főoldal

« Vissza a Hírek oldalra

EURÓPAI PÉNZÜGYI KVÍZ DÖNTŐ 2020 – A pénzügyi kultúrafejlesztés nagy online játéka

Az európai pénzhetek záróeseményeként rendezte meg az Európai Bankföderáció 2020. június 16-án az online pénzügyi kvíz játékát.

„A pénzügyi kultúra fejlesztésének jelen kell lennie a mindennapjainkban, mindenütt. Erre kell összpontosítanunk az általános- és középiskolákban, de a felnőttek és a szakemberek körében is.” – olvasható az idézet Wim Mijstől az Európai Bankföderáció elnök-vezérigazgatójától az Európai Pénzügyi Kvíz honlapján.


Több mint 30 országból 120 fő csatlakozott az online showként megvalósuló eseményhez, amelynek a COVID-19 elleni védekezés miatt, idén az volt az elsődleges célja, hogy versenyzés helyett a pénzügyi kultúrafejlesztés szerepére hívja fel a széles nyilvánosság figyelmét. Több országhoz hasonlóan, Magyarországon is elmaradtak a személyes részvétellel zajló diákvetélkedők, így a PÉNZ7 KVÍZ DÖNTŐ is. Ezért rendhagyó módon a PÉNZ7 két szervezőpartnerének ajánlásával, és szűk körű online magyar versennyel került kiválasztásra a hazai csapat két tagja:

  • Kis Anna, a csornai Hunyadi János Középiskola diákja - A Pénzügyminisztérium (Nagy Pénzügyes Diákteszt) ajánlásával
  • Takács Benedek, a budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium diákja - A Pénziránytű Alapítvány ajánlásával

 

Anna és Benedek elismerésre méltó helyezést értek el az angolul zajló élő show részeként, a bemelegítő, majd az „éles” online kvízjátékban, amelyet az összes néző egyszerre játszhatott okos eszközével és a Kahoot applikációval a kezében, bárhonnan a világból az Európai Pénzügyi Kvíz YouTube csatornáját nézve. Annát a tudása és gyorsasága 120-ból a 9. helyre juttatta, amíg Benedek a 11. helyen végzett. Az idei dobogósok sorrendben: Mateo Spanyolországból, Karlis Lettországból és Hiko Észak-Makedóniából. Gratulálunk a gyerekeknek!

Az online játék teljes egészében megtekinthető a YouTube-on:

 

 

Lemaradtál a játékról? Mérd össze tudásod a döntősökével a fenti videót megtekintve! Sőt, ha a fenti showt megnézted és úgy érzed gyorsabb és okosabb vagy a nemzeti döntős csapatok játékosainál, július 14-éig lehetőséged van bebizonyítani az alábbi hivatkozáson:

KIHÍVUNK A JÁTSZMÁRA!

FONTOS: 20 ezer pontos eredményt kell meghaladnod, ha szeretnéd lekörözni a 2020-as döntő dobogósait.

 

« Vissza a Hírek oldalra