Főoldal
Az előző kilenc tanév kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a 2023/2024. tanítási évben ismét megrendezésre kerül a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik.

A PÉNZ7 időpontja: 2024. március 4-8.
A Belügyminisztérium projektvezetése mellett a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei és szervezői a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GM), Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Bankszövetség (MBSZ), a Pénziránytű Alapítvány (PA), valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM).
 A témahéten pénzügyi és vállalkozói ismeretek témákat is kínálunk. Célunk, hogy a 2024. év pénzügyi témája mellett a  vállalkozói téma, a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban - a GFM és JAM mint szakmai együttműködő partnerek közreműködésével.
 A program ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak. A tanári felkészülést idén is minta videók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.
 A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében önkéntes banki, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.
 A PÉNZ7 programsorozat az előző tanévben 145.000 diákhoz ért el.
A projekthét keretében egy-egy iskolai tanórába a pénzügyi téma esetén önkéntes pénzügyi szakemberek, illetve a vállalkozói kompetenciafejlesztő órákba tapasztalt önkéntes vállalkozók is bekapcsolódhatnak az erre igényt tartó iskolák számára. Az osztályfőnöki és egyéb (pl. életvitel, matematika) órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok – akár pénzügyi vagy vállalkozó önkéntes szakértő bevonásával – interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal. A tanórai anyagok és a kapcsolódó tanári segédletek, valamint a felkészítő anyagok magas szakmai színvonalat képviselnek, lektorált tananyagok.
A program ideje alatt a korábbi tanévek minden pénzügyi tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, okos bankolás (korszerű pénzkezelés), digitális biztonság a kibertérben, vagy hitelezés tananyagaiból is válogathatnak. Ezek az anyagok nemcsak tanórákon, hanem tanórán kívül, például szakkör keretében is feldolgozhatók.
Minden regisztráló intézmény „PÉNZ7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót kap a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységüket a gazdasági-pénzügyi nevelés terén.
A program folyamatosan bővülő aktuális információi elérhetők honlapunkon és Facebook oldalunkon.