Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Több ezer diák vett részt a Bank/Code országos pénzügyi versenyen

Több mint 3000 középiskolás diákot mozgatott meg az immár ötödik alkalommal megrendezett PÉNZ7 kísérőprogramon, a Bank/Code versenyen. A Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány országos tudásalapú versenye idén is rámutatott arra, hogy a tizenévesek nyitottak a pénzügyi ismeretszerzésre.

Tovább »

A Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium ikerpárosa nyerte meg az Európai Pénzügyes Kvíz magyar döntőjét

2023. március 20-24. között, a Global Money Week és az European Money Week eseményeként rendezik meg a nemzeti szervezők 30 európai országban az online pénzügyes kvízdöntőket, hogy az Európai Bankföderáció 2023. május 16-ai brüsszeli döntőjén a nemzeti bajnok diákcsapatok összemérhessék felkészültségüket a pénzügyi kultúra területén. Feketéné Tóth Márta felkészítésével Katzer Alexandra és Viktória, a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium 9. A osztályos tanulói nyerték meg a magyar döntőt hétfőn. Ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. Az ikerpár az európai döntőn magának élményeket, iskolájuk számára jelentős összegű pénzjutalmat nyerhet.

 

Tovább »

Startol a 2023-as PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

2023. március 6-10. között a kilencedik PÉNZ7 valósul meg az iskolákban, pénzügyi témakörben „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témakörben „Gondolkozz és vállalkozz!” fókusszal.

A programra idén is nagy az érdeklődés: több mint 1000 iskola közel 140 ezer diákja vesz rész rajta, mintegy 11.700 órán és 506 önkéntes közreműködésével.

A PÉNZ7 főszereplői mégiscsak a diákok, ezért elmaradhatatlanul ők is szerepet kaptak a program nyitóeseményén. A többszörös díjnyertes diákvállalkozók, Pénziránytű diáknagykövetek, kisfilmmel vezették fel az idei témahetet:

 

 

Tovább »

Milyen a szimatod?


DIGITÁLIS SZIMAT KIHÍVÁS 2023 online ismeretterjesztő játékunkkal több mint 18 ezer alkalommal játszottak 2023. március 6-április 30. között. A nyereményjáték sorsolása megtörtént. A nyerteseket e-mailben értesítjük a további részletekről.

 

Tovább »

ÚJ PÉNZ7 TANANYAGOK ÉS WEBINÁRIUMOK

Tovább »