Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Szoros végjátékot hozott a Pénzügyes Teszt döntője

Lezárult egy újabb PÉNZ7 kísérőesemény, a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. Az országos edukatív játék első fordulójában több mint 15.000 fiatal tette próbára tudását. A játék május 26-án a középdöntővel folytatódott és a döntővel fejeződött be.

 

Tovább »

ÉLMÉNYPROGRAMMAL ZÁRULT A DIGITILÁS SZIMAT KIHÍVÁS FŐDÍJ SORSOLÁSA

Facebook bejegyzésben már értesülhettek a PÉNZ7 kísérőesemények követői, hogy a "Digitális Szimat Kihívás 2023" címmel meghirdetett, tudástesztből és nyereményjátékból álló digitális készségfejlesztő kvízjátékunk, a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott (több mint 18 ezer játékos részvételével). A nyereményjátékra regisztrált felhasználók száma 5,500 e-mailcím volt, közülük, akik valós adatot adtak meg és a kvízt 80%-os, vagy annál jobb eredménnyel teljesítették, kerültek sorsolásra. 10 db páros Budapest Park koncertjegyet sorsoltunk ki:
Asztalos Amanda – T. Danny koncert
Beleznai Gusztáv – T. Danny koncert
Botos Roxana – Dzsúdló koncert
Csabák Blanka - Elefánt koncert
Fábián Liliána – Byealex koncert
Horváth Regina – Punnany Massif koncert
Kemenczei Gergő -  Punnany Massif koncert
Krajnik Csaba László – Elefánt koncert
Lévai Krisztina – Byealex koncert

Török Tamás – Dzsúdló koncert

Tovább »

Élménybeszámoló a European Money Quiz európai döntőjének magyar csapatától

Május 15-én és 16-án felkészítő tanárunkkal, Feketéné Tóth Márta tanárnővel és a magyarországi játékszervező képviselőjével Brüsszelben jártunk a European Money Quiz európai döntőjén. A kvízjátékot az Európai Bankföderáció (EBF) hívta életre, célja a digitális biztonság és a pénzügyi tudatosság népszerűsítése középiskolás diákok körében. Ennek hazai fordulóját a Magyar Bankszövetség - az EBF tagszervezete, a PÉNZ7 társszervezője - szervezte március 20-án. Csapatunk nyerte meg, így kaptunk lehetőséget az európai döntőn történő részvételre. A versenyre 28 országból érkezett egy-egy csapat (két gyerek), akik országukat képviselték az európai döntőben. A verseny Kahoot kvíz-kihívás formájában zajlott, melyet minden ország a saját nyelvén tölthetett ki. Minderre ottlétünk második napján került sor, addig pedig az EBF szervezett különböző érdekes programokat.

Tovább »

A PÉNZ7 2023-as sikerei

A világban egyedülálló eredményt mutat fel évről évre a Magyarországon immár kilencedik alkalommal megrendezett PÉNZ7 program, amelynek segítségével idén is több mint 145.000 magyar diák pénzügyi felkészültségét, tudatosságát és vállalkozói szemléletét fejleszthettük 2023-ban.
A 2022/2023. tanévi PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre regisztrált iskolák száma 1.118 volt, közel 1.700 regisztrált pedagógus tartott tanórát.
510 pénzügyi és vállalkozói önkéntes nyújtott segítséget az órákon, ezáltal is érdekesebbé, hitelesebbé téve a tananyagot.

A PÉNZ7 szervezői ezúton köszönik az összes résztvevőnek az elmúlt évek sikereit.

A megnyitóról készült rövid összefoglaló filmet mutatjuk be:

Tovább »

Rekordszámú játékos a Részvényfutamon, közel 2500 diák tőzsdézett a PÉNZ7 kísérőprogramján

Rekordszámú, közel 2 500 diák és tanáraik részvételével zajlott a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A négy héten át tartó verseny folyamán a versenyzők közel 31 000 megbízást teljesítettek, a legkedveltebb részvényeknek az OTP, a MOL és a ZWACK bizonyultak. A tanulók versenyét a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője nyerte 15,13 százalékos hozamával, míg a tanárok között a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola oktatója végzett az élen, 13,2 százalékos hozamot elérve.

Tovább »