Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Együttműködés a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért

A mai napon hat szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztését vállalják a 2023/2024-es tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahét keretében.

A 10. PÉNZ7 megvalósításáról szóló dokumentumot a Belügyminisztérium projektgazdaként, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnereiként írták alá.

 

Tovább »

A PÉNZ7 szervezői 2024-ben

Tovább »

A 2023/2024. tanévi PÉNZ7 programjai

A 2023/2024. tanévben 2024. március 4-8. között tizedik alkalommal rendezzük meg a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet, amely egyúttal a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik.

A Belügyminisztérium projektvezetése mellett a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei és szervezői a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Pénzügyminisztérium.

Amennyiben az Ön iskolája még nem vett részt a PÉNZ7 programban, most alkalmuk nyílik a csatlakozásra. Ha már az előző tanévek során bekapcsolódtak a témahét megvalósításába, csatlakozzanak a programhoz az idei tanévben is!

Tovább »

A 2023/2024. tanítási év köznevelési témahetei

A Belügyminisztérium a 2023/2024. tanévben az alábbi időpontokra hirdeti meg a köznevelési témaheteket:

- a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet 2024. március 4-8. között,

- a Digitális Témahetet 2024. április 8-12. között,

- a Fenntarthatósági Témahetet 2024. április 22-26. között.

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

A témahetek általános célja a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése. Az iskolák a programok megtartásához önkéntesek (pénzügyi, természet- és környezetvédelmi, valamint vállalkozások működtetésében jártas szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. A programok teljesen ingyenesek, kizárólag szakmai célú projektek.

Tovább »

Jubilál a 2023/2024. tanév PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahete

Tovább »