Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

Felkészülés a PÉNZ7 órákra

A tanórák korcsoportonként kidolgozott anyagai regisztrációt és a honlapon történő bejelentkezést követően érhetőek el a „Tanároknak” és az „Önkénteseknek” menüpontok alatt (Tananyag 2024).

Ugyanitt jelentkezhetnek partnereink a felkészítő webináriumokra.

Minderről bővebben tájékozódhatnak:

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

Tovább »

Aktuális kísérőprogramok a jubiláló PÉNZ7-en

Tízedik alkalommal indul el 2024. március 4-én a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét Magyarországon. A tanórák korcsoportonként kidolgozott anyagai regisztrációt és a honlapon történő bejelentkezést követően érhetőek el a „Tanároknak” és az „Önkénteseknek” menüpontok alatt (Tananyag 2024). Ugyanitt jelentkezhetnek partnereink a felkészítő webináriumokra. A korábbi tanévek órai anyagai folyamatosan felhasználhatók.

A PÉNZ7 jubileumra tekintettel ebben a tanévben átfogó tematikával készülünk „Pénzügyi életleckék” és „Gondolkozz és vállalkozz!” címmel. A jubileum alkalmából javasoljuk, hogy lehetőleg több foglalkozást tartsanak az iskolák, ehhez különböző, digitális lehetőségeket is tartalmazó témacsomagokból választhatnak. Az osztályfőnöki és egyéb (pl. állampolgári ismeretek, matematika) órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok és az önkéntesek interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási, valamint a kiberbiztonsági alapfogalmakkal.

Tovább »

REGISZTRÁCIÓT ÉRINTŐ FONTOS INFORMÁCIÓK

 

A PEDAGÓGUSOK REGISZTRÁCIÓJA FOLYAMATOS, AKIKNEK 2024. FEBRUÁR 23-ÁN ÉJFÉLIG VAN LEHETŐSÉGÜK ÖNKÉNTES FOGADÁSÁT KÉRNIÜK AZ ÓRÁIKRA ÉS A FELKÉSZÜLÉSHEZ!

AZ ÖNKÉNTES A REGISZTRÁCIÓJÁHOZ SZÜKSÉGES MEGÚJULT MUNKAADÓI INTÉZMÉNYI KÓDRÓL A BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁKON ÉRTESÜLHET. (2024-ben minden intézményi kód megújításra került! Így a korábbi évek kódjával nem lehet a jövőben regisztrálni.) LEGKÉSŐBB 2024. FEBRUÁR 23-ÁIG VÁRJUK A JELENTKEZÉSEKET.

 

Köszönjük, hogy regisztrál a jubileumi PÉNZ7-re!

 

Tovább »

A magyarok pénzügyi tudása a nemzetközi élbolyban van, ám meg kell tanulnunk a gyakorlatban is alkalmazni az ismereteket

- Hazánk 4.helyezésében a pénzügyi műveltséget fejlesztő tananyagok is fontos szerepet töltenek be -

Megjelent az OECD legfrissebb nemzetközi összehasonlító elemzése, amely 39 ország, köztük Magyarország pénzügyi kultúrájának szintjét vizsgálta. A felmérések eredménye azt mutatja, hogy hazánkban már látható a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében végzett erőfeszítések eredménye. Magyarország kimagasló eredményt ért el a pénzügyi tudás kategóriában, ahol a 39 országból a 4. helyen végeztünk. A javuló eredmények mellett továbbra is szükség van a tudatos és célirányos pénzügyi szemléletformálásra annak érdekében, hogy a tudás gyakorlati alkalmazása terén is hasonló eredményt érhessünk el.

 

Tovább »

ESEMÉNYNAPTÁR 2023/2024. tanítási év

Tovább »