Főoldal

HÍREK, ESEMÉNYEK

A PÉNZ7 2022-es sikerei

Európában egyedülálló eredményt mutat fel évről évre a Magyarországon immár nyolcadik alkalommal megrendezett PÉNZ7 program, amelynek segítségével több mint 170.000 magyar diák pénzügyi felkészültségét, tudatosságát és vállalkozói szemléletét fejleszthettük 2022-ben.
A 2021/2022. tanévi PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre regisztrált iskolák száma 1.029 volt, közel 1.700 regisztrált pedagógus tartott tanórát.
459 pénzügyi és vállalkozói önkéntes nyújtott segítséget az órákon, ezáltal is érdekesebbé, hitelesebbé téve a tananyagot.

A PÉNZ7 szervezői ezúton köszönik mindenkinek az elmúlt évek témaheteinek összes eredményét. Hajrá PÉNZ7!

A megnyitóról készült rövid összefoglaló filmet mutatjuk be:

Tovább »

Lezárult a Digitális Szimat Kihívás 2022

Tovább »

Bluetooth hangszórókat nyertek a European Money Quiz magyar bajnokai

A PÉNZ7 szervezőpartnere, a Magyar Bankszövetség által a European Money Week és a Global Money Week (2021. március 21-25.) első napjára összehívott online kvízversenyen a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium csapata nyert.

Tovább »

Supercharging Financial Skills

Pénzügyi Készségfeltöltés azaz Supercharging Financial Skills névvel hirdette meg az Európai Bankföderáció (EBF), az Európai Pénzhét főszervezője, online vetélkedőjét, amelyre a nagyközönséget várják, pénzügyi ismereteinek próbatételére 2022. március 16.-június 30. között. A kihívás kvízjáték formájában érhető el angol nyelven az europeanmoneyweek.eu oldalon, illetve a Kahooton. Az EBF minden egyes játékos után 5 eurót adományoz egy Ukrajnában tevékeny humanitárius segélyszervezetnek. Játssz, hogy segíts!

Tovább »

Ismét személyesen tartott tanórát Varga Mihály pénzügyminiszter

Ha az iskolákból pénzügyileg tudatosabb emberek kerülnek ki, akik jó döntéseket hoznak majd felnőttként a saját pénzügyeikre vonatkozóan, akkor a családokat stabilabb helyzetbe lehet hozni, többletjövedelemhez lehet juttatni - mondta Varga Mihály a Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban tartott pénzügyi tanóráját követően. A pénzügyminiszter a PÉNZ7 2015-ös indulása óta önkéntesként népszerűsíti a diákok pénzügyi tudatosságra nevelését. A tavalyi évben online tartotta meg tanóráját, idén azonban ismét személyesen köszönthette a diákokat.

Tovább »